Doç. Dr. Barış Çukurbaşı

1986 İzmir doğumluyum.

Buca Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü‘nden 2004 yılında mezun oldum, lisans eğitimimi 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programında tamamladım. 2012 yılında Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi programında yüksek lisans, 2016 yılında da Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi programında doktora eğitimlerimi tamamladım.

Lisans eğitimimin ardından 2010-2011 akademik yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakütlesi‘nde Öğretim Görevlisi (31. madde ile) olarak çalıştım. Ardından 2011 yılı temmuz ayından 2017 yılı ağustos ayına kadar Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptım. Bu süreçte Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ve Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin kuruluş aşamalarında aktif rol aldım. 2017 yılında Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü‘ne Doktor Öğretim Üyesi olarak atandım. 2019 yılında BÖTE Bölümünün kapanması nedeniyle Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü kurularak, bu bölümde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başladım. 2017 yılından Öğretim üyesi olarak göreve başlamamın hemen ardından Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi‘ne de Müdür olarak atandım. Pandemi sürecinin başladığı 2019-2020 akademik yılı bahar dönemi de dahil olmak üzere üç yıla yakın bir süre Müdürlük görevimi yerine getirdim.

2020 yılı Eylül ayı itibariyle de Manisa Celal Bayar Üniversitesi Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi Bölümü‘de Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başladım. Ayrıca Bilgisayar Teknolojisi Bölüm Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Aynı zamanda 5 Temmuz 2021’den itibaren de Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmekteyim.

29.08.2022 tarihinde MCBÜ Teknokent bünyesinde kurulan Extensa Digital Solutions Yazılım San. ve Tic. A.Ş.’nin kurucu ortakları arasında yer almaktayım. Ayrıca şirketin Yönetim Kurulu Başkanıyım.

30.11.2022 tarihi itibariyle Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında Doçent unvanını aldım.

Akademik çalışma alanlarım arasında açık ve uzaktan öğrenme, ters yüz edilmiş sınıf uygulamaları, eğitim teknolojileri, eğitimde teknoloji entegrasyonu, 21 yüzyıl becerileri, hayat boyu öğrenme, Internet teknolojileri, robotik öğretim uygulamaları ve üç boyutlu sanal ortamlar yer almaktadır.

Evliyim ve Bartu’nun babasıyım.


YÖKAKADEMİK Sayfamı incelemek için buraya tıklayınız.


Öğrenim Bilgilerim

Doktora – 2016

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi

Tez Adı: Ters Yüz Edilmiş Sınıf Modeli ve LEGO-LOGO Uygulamaları ile Desteklenmiş Probleme Dayalı Öğretim Uygulamalarının Lise Öğrencilerinin Başarı ve Motivasyonlarına Etkisi

Tez Danışmanı: Prof. Dr. Mübin Kıyıcı

Yüksek Lisans – 2012

Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi

Tez Adı: Üç Boyutlu Sanal Ortamda Beş Aşamalı Modelin Uygulanması

Tez Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Karamete

Lisans – 2010

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği